Cum sa incepi anul 2017: un camion fashionable, un portal nou de recrutare si-un somn bun

Cum sa incepi anul 2017: un camion fashionable, un portal nou de recrutare si-un somn bun

Live. Imagine. Love. Laugh. Believe. Dream

Nu v-ati saturat de indemanurile astea de tip “candy diet” (il citez aici pe Seth Godin, dintr-un articol cu acelasi nume, The candy diet), dulci, usor de ingurgitat, revelatorii in banalitatea lor? Eu, desi o amatoare - vorbesc tampenii, sunt profesionista - in ale dulciurilor, fac eforturi sa ma dezic de dulcegariile de orice fel, asa ca imi exprim entuziasmul noului inceput de an cu trei idei de munca serioasa. 

Toate trei provin din ultimul numar al revistei Monocle - o descoperire recenta, intr-un aeroport, cand am decis ca voi investi aproximativ 40 de dolari in patru publicatii si nu in trei creme la oferta de la celebra Victoria. Consumerismul a pierdut o batalie.

  1. Le-ati vazut deja pe tot parcursul verii in cadrul diverselor festivaluri de street food, unii chiar ati cochetat cu ideea de a va lua propriul camion/propria camioneta de pizza, clatite, burgeri, orice. Insa o nemtoaica a dus ideea in industria de fashion si a creat Truck-a-Porter, o camioneta roz care circula prin Germania si vinde haine si accesorii selectate de fondatoare. Tot ea conduce van-ul, practic are si leadership-ul si operationalul at hand;) Cum ar arata un Romanian - Designers - Truck? Poate chiar un model Tracia, ca tot a castigat pitchul Startarium de la ING.
  2. Nu stiu daca Ariana Huffington este cea care a atras prima atentia asupra importantei somnului, cert este ca usor-usor se trezesc companiile care sa profite de pe urma tendintei acestei piete de nisa, piata “somnului bun”. Asa au aparut branduri de saltele de lux sau dispozitive super-performante de curatare a aerului din casa, astfel incat somnul sa fie lin si organismul super-productiv a doua zi. Cum ar putea fi exploatata piata somnului in Romania? Simplu, ca natia doarme de sute de ani…
  3. Daca totusi nu v-ati decis sa treceti la antreprenoriat pentru ca riscurile sunt mari si posibilitatile mici, o varianta intermediara de angajat-freelancer o poate oferi un nou portal de recrutare, DropUrPin (dropurpin.com). A fost fondat in 2015 ca o platforma online pentru profesionistii care vor sa imbine calatoriile cu munca in cadrul unor proiecte pe termen scurt alaturi de companii mari. Practic scapi de chinul deciziei “ma mut in alta tara cu totul”, “ imi schimb viata cu totul” si alegi o varianta de cateva luni, poate un an si explorezi lumea. Dupa numai un an site-ul are deja 1.000 de membri.

Sa circule 2017 cu idei bune, proiecte inspirate si calatorii memorabile. Si sa ne trezim odata:)

Articole Recente