Scrisoare de weekend pentru Andressa

Scrisoare de weekend pentru Andressa

Sa fie un an sau poate doi de cand mi-ai scris cu o rugaminte pe care eu nu am putut-o onora. Vroiai sa faci o serie de interviuri video despre femei care au trecut printr-un divort. Nu ne-am potrivit cu timpii, asa cum nu ne-am potrivit nici cand m-ai intrebat daca vreau sa scriu despre aplicatiile de dating. Ti-am raspuns ca am mai fost abordata de o prietena, redactor sef la o revista pentru femei. Abordata pentru a scrie, ca sa nu isc si alte nelinisti metafizice peste cele pe care le-am iscat deja.

Dar nu despre mine este vorba aici, desi mi-ai folosit cat se poate de legal una din pozele de pe Shutterstock, ajunsa acolo cu acordul meu cu tot. Nu ai stiut lucrul acesta si ai fost surprinsa cand eu am postat articolul tau si am mentionat acest amanunt cu care ma avertizasera o multime de persoane: “ai vazut, ai vazut, cineva ti-a folosit poza, stiai?”

O sa ma folosesc de acest context pentru a-ti raspunde a posteriori solicitarilor neonorate. Ma simt contextual datoare si in acelasi timp inspirata de tine.

Inteleg acum preocuparile tale in zona divortului, relatiilor post divort sau in general relatiilor din anii 2018, dupa vreun deceniu (presupunerea mea) in care nu ai mai activat pe piata lor. Nu se mai petrec atat de mult in offline, iar cele din online sunt de multe ori mai amuzante decat articolele de pe timesnewroman.ro.

Dar pana sa ajungem acolo, iti fac o mica introducere despre tine, cea pe care o stiu eu:

  1. Tu esti primul blogger care a aparut intr-o campanie offline pentru un brand de cosmetice. Se intampla acum mai bine de 5 ani. Iti dai seama cati ti-au dat like? 
  2. Tu esti cea care acum aproximativ doi ani a schimbat un “post fix” (cum spune tatal unei prietene referitor la jobul pe care si l-ar dori pentru fiica sa) pe un post variabil de freelancer, pornind cu incredere si curaj intr-o lume a incertitudinilor. Cati fac la fel?
  3. Tu esti cea care slabeste cand trece prin perioade dificile, cand oricum ai picioare de 1,20 m si talie de Scarlett O’Hara. Pai tu stii cate se ingrasa in locul tau? 

In curprinsul scrisorii mele nu o sa te incurajez, caci au facut-o deja altii, mai dibace sau mai stangaci, asa cum reiese din lista ta cu premii si mentiuni. In schimb, o sa revin la subiectele pentru care m-ai contactat.

Dating-ul in anul 2018.

Pai ai putea prin a incepe sa iti instalezi doua aplicatii arhifolosite: Tinder si Happn. Inainte sa sa folosesti cu adevarat, o sa te amuzi. Motivele:

  1. antreprenor rafinat, sofisticat, cu obligatii, generos, caut femeie stilata, culta, open minded, pentru o relatie intima de lunga durata
  2. looking for a psychotic partner to kill my mother and great fortune awaits us. Yesterday is history! Tomorrow a mistery? But Today is a gift, because that is why we call it present. P.S. I’m in between 6/2 to 6/4. 
  3. Cine intra pe Tinder si crede ca aici se discuta chestiuni filozofice sau ca isi va gasi mirele, etc, a gresit aplicatia. Tinder este pentru lipeli si dezlipeli rapide, asa ca Poxipol.

Mai vrei?

Vizual, multe din profile sunt un deliciu. Poze cu pesti, cu masina, cu motocicleta, selfie in oglinda de la baie, poze cu copilul, cu fosta, poze cu toate sporturile cat mai extreme, poze cu ochelarii de soare si tot asa. 

Intr-o dezbatere legata de subiect, am constatat ca niste prietene aveau exemplare mai normale pe aplicatiile lor. Atunci o alta, aflata in aceeasi situatie cu mine a zis: Raluco, noi ne-am luat versiunea low cost sau ce?

Sa stii ca inainte sa rad cu gura pana la urechi am bocit si eu. Ca toate. Ca multi. Trece, trec toate, o sa te miri peste un timp ca ai trait si in alta viata, cu alti actori in rol principal. 

In incheiere as vrea sa te felicit pentru curajul si deschiderea cu care iti expui toate trairile si spaimele acestei perioade, proaspat taiate din interior si expuse generos pe un platou. Daca lucram la un supermarket, ti-as fi trimis un cos imens cu fructe si legume proaspete pe care le-as fi etichetat cu emotiile descrise de tine, dar si cu cele pe care nu indraznesti inca sa crezi ca te vor napadi iar (cele bune, evident).

Dar cum lucrez cu un unicorn, iti trimit aceasta scrisoare si o invitatie la un an magic!

Articole Recente