Monica Radu, trei copii, scaun cu rotile

Monica Radu, trei copii, scaun cu rotile

Monica Radu, trei copii, scaun cu rotile

Intr-o lume in care citim peste tot ca a spune povesti vinde, mai nimeni nu asculta. Pentru ca nu avem timp.

Monica Radu, o mama cu trei copii, toti facuti dupa ce in urma cu douazeci de ani a ramas intr-un scaun cu rotile in urma unui accident de masina chiar nu are timp. Nici sa se planga, nici sa vanda povesti. Duce o viata normala: a absolvit doua facultati, conduce o masina, se ingrijeste de copii si are un serviciu.

Povestea ei este despre speranta si vointa si va aparea curand in paginile cartii ei 'Dantele interioare'.
Epilogul cartii nu este insa un epilog, asteapta o pagina alba pe care Monica vrea sa o scrie pentru noi. Fix o pagina mai are de scris, si o va scrie dupa jumatatea lunii noiembrie.

Pe Monica am cunoscut-o acum cativa ani la o gala Femeia Anului organizata de revista Avantaje. Frumoasa, senina, cu zambetul larg, eleganta, rafinata, mi-a captat atentia din dispozitivul cu care se deplasa, o versiune mai moderna si mai flexibila a clasicului scaun cu rotile. Nimic din atitudinea si infatisarea ei nu trada neputinta. Era una din premiantele galei, fiindu-i recunoscuta activitatea caritabila din cadrul centrului de ocrotire a batranilor defavorizati din Voila, Campina. De atunci am revazut-o in fiecare an incurajand si felicitand noua serie de castigatoare. Am reintalnit-o si anul acesta in acelasi context, cu zambetul ei seducator si bucuria de viata.

La cateva luni distanta de la ultima noastra intalnire povestea ei a capatat un nou punct culminant.

Iminenta paralizie a mainilor. Este nevoie de o operatie in strainatate pentru a impiedica acest lucru, programata de urgenta in a doua jumatate a lunii noiembrie. Cu ajutorul prietenilor care i-au popularizat cazul in ultimele doua luni Monica a reusit sa stranga 80% din suma necesara efectuarii operatiei. Stim cu totii ca ultima suta (indiferent de unitatea de masura, distanta, timp, bani) este cea mai grea. Asa ca…


Nu mai avem mult timp. Share si doneaza!

 

Puteti dona pentru Monica Radu in conturile ING Bank:

EUR:RO93INGB0000999905246161

RON:RO44INGB0000999904516633

 

P.S. Si eu am facut-o, si eu am incercat alaturi de prieteni sa gasim solutii pentru a strange cat mai repede suma necesara. O fac cu cele mai bune intentii ca toti ceilalti, pe care ii incurajez sa povesteasca despre faptele lor bune. Nu pentru propria satisfactie de bun cetatean, ci pentru a-i inspira si pe altii, crescand astfel resursele umane si financiare cu care ii putem ajuta pe cei care au nevoie. Si care, mai presus de orice, sunt un model pentru noi ceilalti.

 

Kinodiseea, un festival

Articole Recente