Fiul catre mama: sa nu renunti niciodata!

Fiul catre mama: sa nu renunti niciodata!

Fiul catre mama: sa nu renunti niciodata!

Weekendul trecut am fost cu baiatul meu la nou lansatul film Sing. Mult mai atent la detalii ca mine, mi-a atras atentia ca filmul este produs de aceeasi companie cu The Secret Life of Pets, pe care il vazusem in vara. Asta a fost un semnal bun, caci imi placuse filmul cu animalele care isi fac de cap in timp ce stapanii lor muncesc. Dupa vreo sapte ani de cand merg la filme pentru copii am inceput sa imi pierd rabdarea, sa strang din ce in ce mai multi ochelari 3D si sa adorm frecvent in sala de cinema. Nu a fost cazul cu cele doua filme, chiar daca spiritul motivational american nu a lipsit, iar pe mine nimic nu ma adoarme mai repede decat indemnurile de tipul “nu exista nu se poate”, “vei reusi”, “sa nu renunti niciodata”.

Hai sa cantam mai bine, ca tot suntem o natie de cantareti aspiranti! Sing este o comedie de tip musical, iar cantaretii sunt animale. Cum pe mine ma fascineaza Ferma animalelor lui Orwell, am gasit tare potrivit contextul, cu atat mai mult cu cat l-am vazut in ziua dinaintea alegerilor. 

L-am rugat pe baiatul meu sa scrie cateva ceva despre film, ca si cum s-ar adresa unor copii de varste asemanatoare cu a lui. Sa fie o perspectiva corecta pentru segmentul tinta:)

‘Hai sa cantam! Astazi de dimineata ne-am gandit sa mergem sa vizionam un film. Am ales un film facut de Ilumination Studios. A fost un film bun, chiar mi-a placut. In film este vorba despre un koala care are un teatru. Animalele ii spuneau Mr. Moon. El nu avea succes cu show-urile sale, asa ca s-a gandit la o idee. A anuntat ca va organiza niste auditii pentru ca cei alesi sa aiba succes cu show-urile lor. Intai a facut un show pentru Nana. Nana era o veche doamna care la randul sau tinuse spectacole la acest teatru. Mr. Moon a facut niste acvarii mari in spatele scenei cu pesti furati de la un restaurant pretentios. Niste ursi au venit neinvitati si s-au urcat pe scena de sticla care s-a spart, la fel si acvariul gigantic. Teatrul s-a daramat si el, pentru ca era vechi. Mr. Moon avea datorii la banca, asa ca banca i-a luat proprietatea. Dupa ce Mr Moon a incercat sa castige bani spaland masini, si-a dat seama ca nu va reusi. A chemat inapoi animalele, au reconstruit din lemn vechiul teatru si au facut o reprezentatie. Spectatorilor si Nanei le-a placut foarte tare. Cum Nana era o doamna foarte bogata a cumparat proprietatea de la banca, iar in acel loc s-a reconstruit teatrul.”

De ce ti-a placut tie filmul, l-am intrebat eu. Nu stiu, mi-a placut. Si ai tinut minte vreo expresie?

Da, ca nu trebuie sa renunti niciodata!

Articole Recente