“Esti cea mai buna mama din lume pe care o iubesc mult de tot si la care tin la fel de mult”

“Esti cea mai buna mama din lume pe care o iubesc mult de tot si la care tin la fel de mult”

“Esti cea mai buna mama din lume pe care o iubesc mult de tot si la care tin la fel de mult”

Acesta este unul dintre multele mesaje pe care Ilinca, fata Monicai Radu le-a ascuns printre lucrurile mamei ca sa o surprinda si sa o bucure la Viena, unde asteapta sa fie operata pe 7 decembrie.

Am mai scris despre Monica aici, pentru ca am vrut sa o ajut dincolo de o contributie financiara la nevoia ei de 40.000 de euro. Suma reprezenta costul unei interventii chirurgicale la clinica AKH Viena care sa ii opreasca o iminenta paralizie a mainilor. Monica nu s-a intrebat si nu s-a plans de ce i se intampla acest lucru tocmai ei, care acum douazeci de ani a suferit un accident de masina de pe urma caruia a ramas cu o paralizie a jumatatii inferioare a corpului. Nu a oprit-o nimic din a duce o viata normala, adaptata nevoilor ei: are trei copii, un serviciu, conduce o masina si isi ofera suportul unui azil de batrani din Voila, Campina. 

Am cunoscut-o acum cativa ani la Gala Femeia Anului unde a luat un premiu pentru implicarea ei in cadrul centrului de ocrotire a batranilor defavorizati.

Am revazut-o an de an la gala cu acelasi zambet, aceeasi finete si aceeasi hotarare de a merge frumos inainte. Chiar daca dintr-o varianta moderna a scaunului cu rotile.

Suma necesara s-a strans dintr-o mobilizare fantastica si un inger pazitor - cum ii spune Monica Ralucai Radu, cea care a creat pagina de facebook “Noi pentru Monica” si care ii este alaturi inclusiv acum la Viena (dar ajutorul ei nu se limiteaza doar la aceste doua actiuni, ea a fost alter ego-ul mai puternic decat puternica Monica).

Oamenii sunt oameni, iar Monica este un om minunat care atrage oameni. 

Am vorbit cu ea la telefon, ne-am conversat pe whatsapp si m-au frapat doua lucruri: calmul cu care isi gestiona gandurile, grijile si spaimele si faptul ca nu a cerut niciun favor de la serviciu, ci doar un concediu medical ca oricine altcineva. 

Ma inclin, Monica!

Pe 7 decembrie (adica maine) Monica Radu se va opera la clinica AKH Viena si va fi bine! Hai sa ii trimitem cu totii un gand bun care sa ii dea extra putere! Cadoul nostru de Mos Nicolae.

Articole Recente